31 Januari Torsdag

Det är den sista dagen på den absolut tråkigaste månaden som finns. Januari är en månad som alla har dåligt med pengar och man lever på sparlåga. Men nu i februari så blir det bättre. Hoppas jag.
Allt har blivit ändrat inför morgondagen. Det blir inte bara en girls night out utan det blir 2 killar också. Jon och Dennis. Så lillebror kan ju inte köra oss eftersom vi inte får plats i bilen. Detta innebär att vi måste ta en taxi istället. Men det blir nog bra. Tessi börjar bli krasslig så jag hoppas att det inte blir inställt. Jaja vi får se imorgon. Idag har det varit en absolut lugn dag.

30 januari Onsdag

Jaha vad har hänt idag? Ja inte så himla mycket. Jag var först och fikade hos en barndomskamrat och hälsade på hennes bedårande son som pratade och pratade men oj vad söt han var och vad stor han blivit. Man märkte verkligen på honom att tiden går så fort. Ja man hinner inte med.
Jag har mått lite halvtaskigt. Lite illamående. Nä jag är inte gravid. Ingen risk. Kan varit att jag ätit lite för onyttigt idag men ingen läsk. Har inte druckit läsk på 3 dagar men har druckit kaffe och ätit ett winerbröd, 1 kycklingburgare några pommes, 2 bullar, och den sista köttfärsåsen. Ja detta är det som stått på min meny idag.
Just det 1/2 liter vatten. Vilket inte är så mycket. Imorgon är det nya tag med dieten.
Idag fick jag besked om vår trasiga bil. Den är ny servad och nästan lagad så på fredag får vi bilen tillbaka. Min bror är snäll som hjälpt oss med den. Vi har ju varken tid eller råd med utsvävningar på den sablans bilen. Men servicen skulle ju göras ändå och felen var ju tvugna att lagas. Nu ska bara dörren och listen lagas sen ska den säljas. Ja jag vill inte ha den. Vill ha en liten mindre bil som inte kostar så mycket. Blää.
Jaha sen ringde jag ju försäkringskassan och den människan är ju inte nådig. Han hade ju inte påbörjat mitt fall trotts att det legat sedan den 20 december och alla korrekta papper kom in i torsdags i förra veckan. Tur att jag ringde idag. Fan vad man måste tjata på dom.
Bensin räkningen har inte kommit och vi har ingen aning om vad den ligger på denna månaden. Blir väl en underbar överraskning imorgon.
Ja bara en massa tråkigheter idag. Inte konstigt att deppigheten kryper inpå en.
Jag ser fram mot fredag då vi ska till slagthuset, jag och Tessi och Ivona. Och jäklar vad jag känner för att dansa. Bara en girls night out och min älsklings lillebror ska vara snäll och köra oss dit och hem. Visst e han go..... Puss Johan.



29 januari Tisdag

Det var ett tag sen sist. Jag har jobbat hela helgen och igår var jag så himla trött att jag inte orkade plottra ner några få rader här på min blogg men nu så......
Vad händer i mitt liv? Igår var jag och lämnade in bilen för lagning och oj vilken tur jag hade.... Hoppas jag.... För bilen saknade ca 2 liter olja fast jag kollade oljan men frågan är om Lotta förstår sig på olja och bilar? Nä antagligen inte för bilen verkar inte läcka heller så där var säkert ingen olja i när jag kollade den för 2 veckor sedan. Kvinnor och bilar är ingen bra kombination. Hoppas bara att den klarat sig. Lite orolig är jag men det ska nog fixa sig. Får se imorgon.
Idag fick jag ytterligare ett trevligt brev. Not. Emmas dagis avgift har vi bråkat om nu i ca 1 månad och det förbannade företaget har skickat ett krav på att jag ska betala. Men jag skulle ju inte betala. Jag är riktigt sur så imorgon är det jag som kommer ta kontakt med dom om detta. All min dyrbara tid går åt till skitsaker. Men dom måste klaras upp.
Jag har ju börjat min diet idag igen och det känns så himla bra faktiskt. Lever på naturdiet och ett mål mat om dagen. Himla bra. Imorgon var ju tanken att jag ska börja träna men jag satte mig i massage stolen på jobbet och den knådade min ömma rygg så att jag är totalt öm och har sketa ont. Det var inte bra. När ryggen blir bra ska jag börja promenera och göra lite styrke övningar hemma. Det har jag bestämt mig för.
Emma sitter just nu och tittar på sitt favorit tv program, sjukhuset. Nja absolut favorit är ju så klart bolibompa men nu på kvällen blir det sjukhuset med riktiga händelser från verkliga livet. Emma kallar på mig. Hon vill se det med mig så jag måste sluta.
Tjingeling

Torsdag 24 januari

I dag har jag varit ledig och jag har varit duktig. Jag har agerat rörmockare. Jag har rensat avloppet på toaletten, handfatet. Jag har städat, dammsugit och tvättat golv och skurat toaletten. Det behövdes kan jag säga. Jag är ingen som städar jätte ofta men dammsugaren åker fram 1 gång i veckan men då är här ganska smutsigt faktiskt men jag prioriterar annat istället. Men nu är här rent i alla fall.

Emma besökte tandläkaren och stackaren hade ett litet hål i sin tand så nu är det dags att sluta dricka läsk och äta godis i veckorna. Vi har gjort det en del men nu så är det slut med det. Synd om Emma att mina dåliga vanor ska förstöra hennes tänder. Nej det är inte rätt. Så nu är det vatten, mjölk och light saft som råder som dricka här hemma och på helgen lyxar vi till det med läsken. Japp så blir det. Inget godis men glass kan jag tillåta i veckorna men annars  inget mer. Detta är ju bra för mig med. Mindre socker.

Både Emma och jag har varit hos frisören idag och kapat håret. Vi klippte bara topparna och inget annat men det är så skönt och både jag och Emma behövde det. Samtidigt hos frisören så lekte Emma med Sami som är hennes son och de hade besök av två jätte söta små blandrashundar som så klart Emma älskade och fastnade vid och bara ville klappa hela tiden. Emma älskar verkligen hundar. Synd bara att man inte har tid och möjlighet att skaffa en hund till henne för då hade jag köpt en. Det räcker nog med Farbror Långben vår kanin som spårlöst bara försvann i morse. Jag skulle rensa i buren och släppte ut kaninen på vår loftgång där han brukar vara och lufta sig. När jag öppnar dörren så brukar han alltid komma galopperande i högsta fart men idag så gjorde han inte det. Vi fick klä på oss och gå ut och leta och vi sprang i hela huset, utom på våningen ovanför, men vi hittade inte honom. Vi  var till och med i tvättstugan, men nä inte där heller. Så vi gick hem igen men vi lät dörren stå öppen och plötsligt så stog han där på trösklen men var han hade varit det vet vi ju inte. Vi trodde han hade gett sig iväg eller gått med någon för vår kanin följer efter alla människor för han är så otroligt social. Han går ofta in till andra om deras dörr står öppen. Han vill vara där människor finns och han springer inte undan heller. Om man sätter sig ner på huk så går han fram och nosar på en men sen om man då rör sig hastigt så kutar han som värsta dåren. Han är en mycket rolig figur vår Fabror Långben.


Onsdag 23 januari

Wow två dagar kvar till löning. Oh vad skönt det ska bli med lite nya pengar på fickan eftersom decemberlönen är slut för länge sen.
Idag pratade jag med försäkringskassan och mina pengar för vård av sjukt barn. Dom borde komma snart. Det har ju blivit ett stort fel hos dom för min förra handläggare hade räknat helt tokigt. Det måste hon ha gjort. Den nya handläggaren sa att det var nått som inte stämde och det har jag ju konstaterat för länge sen. Hoppas hoppas hoppas bara att det fixar sig. Är trött på att skicka en massa papper hit och dit.

Emma har idag åkt kollektivt för första gången med dagis och det hade gått bra. Nja nästan bra. Emmas otroliga humör hade visat sig på hemvägen och skrikit och sparkats efter sin kompis. Dessa små liv har svårt att sluta tetas med varandra och Emma tar gärna till knytnävarna när hon tycker att munnen inte räcker till. Vilket givetvis är fel. Hon fick ju en tillsägelse av fröknarna och då brukar hon lugna sig, en stund i alla fall. Hm var har hon fått detta beteénde ifrån? Gissa? Nää inte från mig.......

I trappan på väg ut från dagis mötte jag en liten flicka som går på Emmas dagis. Hon kom gående med sin pappa. Då sa hon till mig: Du Lotta Emma har faktiskt inte varit snäll idag..... Hennes pappa ville nog gärna sjunka genom golvet. Sa till sin dotter: Vaddå har du gått och blivit polis eller? Vad svarar man som förälder på detta? Han var ju lite ironisk men ville bara försvinna och jag sa bara: Har hon? Jag visste ju om det eftersom jag pratat med fröknarna på telefon strax innan.

Och vet ni vad Emma sa idag: Kiss my ass. Och hon visste vad det betydde för det sa hon högt och tydligt. Pussa mig i gumpen. Ja exakt så sa hon. När man frågar vem som säger så så är det alltid Albin, men sen om det stämmer det vet jag ju inte men ska fråga hans mamma och pappa sen när jag träffar dom.

Vi råkade ut för en rolig incident för ett tag sen då vi skulle hämta vår kanin Farbror Långben i Hörby hos min arbetskamrat. Vi hade ju inte sagt något om att vi skulle hämta hem kaninen och när jag berättade för Emma att han skulle följa med så sa hon: Men du mamma kan vi inte ta katten istället. Min arbetskamrat har en siames katt och den tyckte ju Emma var så söt så den ville hon ha med sig.
Vid sånna tillfällen det är då man skrattar hjärtligt och det är vid sånna tillfällen man njuter av sina barn. Om man någon gång upplever något som jobbigt ska man absolut tänka på dessa stunder som verkligen förgyller ens vardag. Det gör ju Emma hon förgyller min vardag. Älskar hennes ständiga tjatande som man i det ögonblicket tycker är jobbigt men som man sedan saknar, och hennes ständiga mamma sägande. MAMMA, MAMMA, MAMMA, MAMMA.
Svarar man inte direkt så fortsätter hon tills jag svarar henne.

Nu är det dags att släcka och stänga ner hemmet för att natta sig rakt ner i bingen. Och det ska bli så himla skönt. Känner det nu.
Tack och hej leverpastej!!!!



Tisdag 22 januari

Jippi. Äntligen blev jag lite glad. Öppnade mitt elektroniska lönekuvert och det såg ju bra ut. Känns lättande. En sten föll från mitt hjärta. Min löneförhöjning har jag fått och den trodde jag inte skulle komma förrän i mars eller så men Lotta har ju dåligt koll på saker. Som tur är får jag nog säga. I detta fallet. Tjingeling. Höres sen.

Nu sitter jag här igen på jobbet och har lite att göra. Tänkte bara skriva några korta rader. Jag pratade med min store bror idag och det kändes ganska bra för vi pratade om allt möjligt. Han är en riktig pratkvarn men sen å andra sidan så pratar vi inte så ofta. Han lovade att fixa vår trasiga skitbil och det är ju bra. Sedan så är ju vårt ständiga samtal om vår älskade mamma. Vi upplever henne på samma sätt och varje gång måste vi diskutera det. Konstigt. Det måste väl finnas roligare saker att tala om?
På väg till jobbet missade jag bussen men jag kom ju i tid ändå.
Nu kurrar min mage och jag borde gå och ta mig en god soppa eller en träig smörrgås. Det är inget som lockar men så är det.......

Måndag 21 januari

Som sagt ikväll börjar jag min otroligt långa arbetsvecka. Jag förbereder mig mentalt. Surfar på nätet en del och drömmer mig bort. Jag försökte lägga mig en stund och sova men nä det ville sig inte så i natt kommer jag vara trött. Just nu vill jag bara resa men den stora frågan är vart och med vem??? Restresa eller förbokad?? Pallar ekonomin det? Som det ser ut nu så nej så jag får nog avvakta med att beställa men jag har i alla fall beställt hem kataloger som man kan titta i och drömma sig bort lite till. Hade tänkt att åka utan barn. Så långt har jag tänkt men sen vidare.... Hmmm...... Återkommer om vidare info.... För den som bryr sig då alltså.....
Nu förbereds kvällsmaten och oj vad magen kurrar. Falukorv med svamp och lite annat gott. Jag lagar så att maten räcker till imorgon med för jag är alltid trött efter att ha jobbat natten. Sparar man lite tid också och kan göra annat istället för att stå vid spisen precis innan man ska gå till jobb.

Nu är man på jobbet. Sitter som "telefonissa" eller kordinator som vi kallar det med ett finare ord.
Idag när jag kom till jobbet så fick jag en glad överraskning. Jag blev sååååååååååå arg. Jag saknar pengar för vård av sjukt barn från försäkringskassan och det är problem då jag jobbar som jag gör för försäkringskassan kan inte räkna ordentligt och mitt lönekontor kan inte skriva ut mina timmar per år. Vad fan..... Jag saknar utbetalning på 2000- 3000 kronor och varför ska jag behöva skänka dom till staten. Aldrig i Livet. Jag måste fixa detta. Men hur fan ska man förklara detta för folk som inte fattar?????




Söndag 20 januari

Denna helgen har varit så lugn och skön. Har bara slappat. Oftast har man tusen gärn i elden men som sagt inte denna helgen. Nu väntar ännu en ny arbetsvecka och min består av 55 timmar natt, och jag säger bara fy tusan vad jag blir trött av själva åtanken.
Min inneboende Mattias som i själva verket är min man, (vi ska skilja oss) har precis åkt tillbaka till sin alldeles nya arbetsplats i Kristianstad. Han jobbar inom radio och sänder på radio P4. Han har ett litet kryp in där han tillbringar sina tidiga kvällar och sina sovande nätter i. Jag och Emma har lämnat av honom och vinkat "hej då" på perongen. Emma var en stark tjej där som inte blev ledsen men å andra sidan är ju Emma van att tillbringa hela sin vecka utan pappa då han under 1,5 år pluggat och bott i Båstad. Det är på detta sättet som jag och Mattias kommit ifrån varandra och insett att vår kärlek saknas till varandra.

En rolig incident som inträffade just nu ikväll var just avlämningen av Mattias. Vi sitter där i bilen och väntar och småpratar då Mattias tar upp sin mobil. Jag ser hur han lutar sig åt sidan och vinklar mobilen så att jag inte ska se. Jag är ju nyfiken och jag har ett och annat långöga som jag kallar det ibland och hinner läsa Emil. Jaha ett SMS från Emil vad kul men precis innan har ju Mattias sagt att han inte hört av Emil på jätte länge och innan jag fattar galoppen och börjar skrattta och ger Mattias en lite gliring och säger "Jaså det är den nya". Jag säger ju så bara för att retas lite. Mattias har döpt sitt "nya intresse" till Emil.
Och Mattias när och om du läser detta. Jag såg i din mobil att "Emil" och du har ju ringt en del till varandra också. Du får inte glömma radera dina inkommande och utgående samtal. Ha ha ha.
Jag tar detta ganska lätt faktiskt. Jag själv är inte bättre jag glömde radera SMS från en intressant person.
Jag hade ett intresse jag med för en kille men vad tusan...... Jag blev ju så nervös. Jag vet ju inte hur man dejtar. Har aldrig gjort det för. Skulle behöva en kurs i detta faktiskt. Någon som kan hjälpa mig????
Jag fick tunghäfta och hand svett. Och vem är intresserad av en tjej med svettiga händer??? Nä det gick ju inte. Och sen om saningen ska fram var ju inte han intresserad av mig. Nä så kan det va.... Bara att inse men det är svårt. Särskilt när personen tilltalar en i smaken, mest till utseendet men sedan mycket annat. Men jag intalar mig att "nä detta funkar inte, glöm det. Det är inte rätt". Men tusan vad jobbigt när tankarna far iväg på annat håll än dit man vill. Inte bra.
Jag är lite sugen på att festa var ju en hel vecka sen sist ohhh vad länge sen.... Skojar bara. Får se vad som dyker upp längre fram. Vet att nästa helg är inbokad för då kommer jag att tillbringa min oändligt tråkiga helg på USIL. Dvs Universitetssjukhuset i Lund för att jobba häcken av mig, antagligen.


Lördag 19 Januari

Nu har till och med jag fått för mig att skaffa en blogg och då har det gått långt. Jag tycker om att skriva och ventilera mina tankar och känslor och då kan ju detta vara ett utmärkt sätt att göra det på.
Detta kan man väl jämföra med vår ungdomstids dagbok vilken jag i omgångar var flitig att andvända men detta gick i perioder precis som allt annat gör i ens liv.
Just nu pågår mycket förändringar i mitt liv som gör att allt är så himla rörigt. Mitt 15 åriga förhållande har kraschat med många nödlandningar i bagaget. Vi har insett nu att det inte finns mer än vänskap kvar men det är ju tur att den finns där för tänk ett förhållande med bråk och stök varje dag där barnen får sitta emellan. Det ska vi se till att vår Emma inte får uppleva. Jag har själv växt upp som skillsmässo barn och de misstagen som mina föräldrar gjort ska inte vi upprepa. Nog om detta för en stund.
Vad händer annars i mitt liv och vad ska man berätta och inte berätta? Detta är svårt........
Vad händer på jobbet? Jag går dit, jobbar(jag jobbar natt) går hem på morgonen och känner mig totalt klubbad. (givetvis beroende på tillströmningen av patienter ), och ibland är listan sååååååååå oändligt lång. Tur att jag jobbar med dom underbara människorna som jag gör. Fantastiska!!!
Vad har hänt idag? Jag har ju fått för mig att starta BLOGGEN, fast det bestämde jag mig för igår men idag gjorde jag slag i saken och startade. Detta är den absolut lugnaste helgen på många helger med en good movie i soffan och en påse godis som man igentligen inte borde eller ska trycka i sig men kan man låta bli? Ja det kan man men är man riktigt sugen så är man och det är ju lördag. Bara det inte blir lördag varje dag i veckan!!!!


Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att skriva alla händelser som är viktiga eller mindre viktiga men som tillhör min vardag och min fest. Alla problem eller alla tankar som far runt i huvudet och som behöver ventileras. Är det någon som har kommentarer eller liknande så är det fritt fram att lägga sig i men sen om jag bryr mig är ju en annan sak. Men om saningen ska fram så bryr jag mig alltid.....

Ny kör vi!!!
Motorerna startas!!!
Brum brrrrrrummmmmmmm!!!

RSS 2.0