Vår känslor

Ja det är verkligen vår i luften. Fina kvällar. Idag har jag varit på IKEA med Lina och Emma. Handlat lite smått och gott. Sedan åkte vi till Torup, bokskogen och där gick vi 2 km. Tanken var att vi skulle gå 3 km men Mattias den lille galningen kom ju med ut i skogen och hookade upp och vi åkte till Mc donalds och köpte glass i Svedala. Sen lämnade vi av Lina. Lina var så snäll hon har rensat sin gardrob och jag har fått en del av hennes kläder och tro det eller ej så har jag gått ner 2 storlekar i byxor och ca 2 storlekar i tröjor. Första gången på länge som jag känner mig glad när jag provar kläder. Så roligt. allt passade. Så himla glad. YES YES!!
Nu väntar jag på att Emma ska komma in för att lägga sig. Hon sitter ute med grannarna och tittar på när dom spelar kort. Jag och Mattis var trötta så vi gick in men jag tänkte att jag får kanske hämta in henne för snart är det dags att hoppa i bingen. Idag är det exakt 2 månader sedan jag opererades och imorgon ska jag väga mig. Hoppas på ett under. Kramar till alla!!!!

Lajbans!!!

Vad ska jag skriva om? Jag har ju lite att skriva om eller? Helt snurrig. Var ska jag börja?

Jo, i tisdags var vi på återträff och återbesök hos dietisten och kirurgen i Landskrona och det var fruktansvärt roligt och väldigt spännande. Så himla kul att träffa alla som opererades samtidigt som mig. Och sen fick jag ju träffa Lina. Så roligt. Vi skrattar ju alltid och är så glada i varandras sällskap. I alla fall så fick vi prata om våra upplevelser angående maten och liknande. Jag hade ju inte skött mig exemplariskt detta enligt dietisten men det var det ju ingen som gjort, men det har ju gett resultat ändå. Kirurgen frågade hur jag klarade maten och jag sa att maten funkar bra men att jag blev väldigt trött efter jag ätit och att jag ibland får lägga mig en stund och vila efter maten. Han hade sett det i mina blodprover då långtids blodsockret var lågt men inom normalvärde. Han menade att kroppen håller på att ställa in sig och då kan det bli så. Men det kommer bli bättre menade han. Mina ärr såg bra ut. Jag frågade var någonstans min magsäck sitter och han visade att den sitter långt uppe, i mellangärdet. Ärret mellan brösten. Jag blev chockad och frågade vidare om alla konstiga ljud och burr man har i magen. Han förklarade att tunntarmen ligger på yttersidan av bukväggen under fettet närmast utåt och det är därför man hör allt väldigt tydligt. Väldigt intressant att veta tyckte jag i alla fall. Han tyckte att jag var duktig och att jag följde min kurva som jag skulle. Jag frågade om denna kurvan vi fått hem för enligt den så är jag 2 veckor efter men han förklarade att den kurvan var felskriven. Den skulle vara skriven från första flytdagen och inte från operationsdagen som den är skriven på och då sa han att jag låg säkert som man ska. Han tyckte i alla fall att det var bra. En sak som var lite tråkigt var att deras våg inte stämde med vågen hemma vilket resulterade i att jag hade gått upp 2 kg men det stämmer ju inte. Jag får ju gå efter vågen här hemma eftersom det är här jag väger mig mest. Nu har min vikt minskat med 23 kg och det är helt sjukt skönt. Jag måste köpa nya kläder snart. Har typ två eller tre par byxor som passar mig. Måste ta fram sommar kläderna snart bara det att vädret känns lite för kallt ännu.

Idag har jag, Emma, Mattis och Mattias och Anna varit och ätit på La dolca vita i Staffanstorp. Jag valde enchiladas med köttfärssås. Så himla gott. Och jag kände ingenting. Så skönt att kunna äta ute utan att må dåligt eller känna sig sprängd innifrån. Sedan körde jag grabbarna ut till Kyrkheddinge för dom skulle spela poker där och jag och Emma körde hem och skulle kolla på talang. Emmas kompisar Zammy och Sanna satt med oss och vi åt lite godis. Jag åt 3 chokladbitar, 4 godisbitar och 8 ostbågar och 1 glas pepsi max. Sen var det bra. Det chokladet kommer räcka till mig i ytterligare 3 veckor eller tre helger. Vilken skillnad. Innan köpte man godis för massor av hundra lappar och nu handlar man för typ knappt 50 kr i månaden.

Mattis har passat Emma i veckan för första gången någonsin och det har gått bra. Så skönt att dom kan reda sig själva lite när jag jobbar.

Nä nu kallar sängen.
Kram alla mina vänner!!!

Räkfrossa i min ensamhet


115 kg tung


Vår pärla


Vår pärla


Hej Å hå

Ja nu är det jag här igen som ni förstår. Jag har ju fått en skitfin ny look på min sida och det är tack vare min kära kusin Madde. Hon tyckte min look var lite tråkig och frågade om hon fick fixa till den. Så klart kära kusin är jätte glad för det.

Igår var jag på en sjukt mysigt tur med Lina och vi gick på Entré i Malmö. Vi åt lunch och vi drack kaffe, nä jag drack kaffe och hon smoothie och sen åt vi mjukglass. Det är sjukt jäkla kul att ha träffat denna pingla och jag är otroligt lyckligt lottad som fått chansen att få träffa henne.
I dag så händer nog ingenting. Jag ska slappa och plocka undan lite eller kolla vad mina kära grannar sysslar med. Där är kanske någon som man kan terra lite får ju se. Igår drack jag vin och åt ost och kex lägger in lite bilder sen. Så gott. Mums!

Puss och kram alla

CHOP CHOP

Ja just det nu var det dags att skriva ett par rader. Hur funkar allt? Jo tack bra. Detta är en mycket vanlig fråga som jag får ställt till mig ofta och det blir jag så klart glad över att folk undrar. Idag var det dags att väga sig och nu har vågen ramlat ytterliggare ett par kilo sedan sist så nu väger jag 108,8 kg. Så jag har gått ner 21 kg. YES!!!! Skit glad över detta. Stolt över mig själv och mamma är jätte stolt över mig och det är typ nog andra gången i mitt liv som jag känner att hon är stolt över mig. Första gången var nog när jag tog studenten. Hahahahaha. Då sa hon du är den första som går ut med en utbildning i familjen. Hon har ju aldrig behövt utbildning. Hahahahaha. I alla fall så är jag glad och nu måste jag snart köpa nya byxor för jag tappar mina jeans och mina leggings börjar tappa formen. Men det är ju kul. Ska ta fram mina sommar kläder och se vad jag har. Förra våren köpte jag ju en helt ny gardrob för X antal tusen så då får man ju se vad som passar. Idag ska jag träffa min älskade vän Lina som gjorde operationen samtidigt som mig. Vi ska ta en lunch på stan och bara gå runt och strosa. Härligt! Hon känns lite som en själsfrände.... Konstigt att man funnit varandra på så kort tid... Men det blir väl så när man går igenom en stor sak samtidigt... Foto kommer jag att lägga in så fort jag kan.... På allt jag ska.

Med Emma är allt bra med. Hon är en rolig prick. Hon har blivit så stor. Hon är ute på mycket roligheter med kompisar utan att mamma behöver hänga med. Nu har Emma lite kompisar som är ett eller två år äldre så de hjälper ju henne en del men hon är redig och frågar alltid mig innan hon ska göra något för hon vet att jag vill veta och inte vill bli orolig. Ibland tar hon med sin mobil och ringer till mig och frågar mamma du är inte orolig väl? Och sen ringer hon och berättar om de tuffa killarna som fanns på lekplatsen där dom var. De försökte få bildbevis men det funkade inte så bra. Hahahahaha. Och jag skrattar lite.... Hon är så söt min loppa. Nu är det snart dags med EEG: Mäta hjärnans aktivitet. Jobbigt men det måste ju göras. För att utredningen ska kunna fortsätta på BUP. Men hon har lugnat sig mycket men ibland är hon så stirrig så man måste plocka ner henne på jorden. Men det får man kanske ta.

Vår bil är på reparation nu hos min bror. Andra veckan. Men det får ta den tid det tar så är det.
Till helgen är det Bonnamarknad. Ska bli kul men denna gången har jag inte så mycket pengar att göra av med. Men det är ju bra. Nä nu måste jag sluta skriva för att packa iväg mig till Malmö snart för att möta upp Lina.

Kram på er alla!

RSS 2.0