Snart 4 veckor sedan operationen

På måndag är det exakt 4 veckor sedan operationen och jag måste säga att min början på min väg är så spännande. Jag är så himla taggad och jag är så himla glad så jag skulle kunna gråta. Lyckliga tårar. Jag har inte tänkt på min blogg så himla mycket under tiden jag varit hemma och varit sjukskriven. Men det är så mycket med planering med mat och liknande. Att äta 6 gånger om dagen känns lite överdrivet men det behövs ju för att vikten ska gå neråt. Men det är det som känns lite jobbigt. Att hitta på olika mellanmål varje dag och för att få en så varierad kost som möjligt kan vara svårt till en början. Dessutom har jag svårt att få i mig alla målen eftersom jag inte känner mig hungrig. I efterhand däremot kan jag känna huvudvärk och och lite illamående men inget värre. Så jag förstår så klart att kroppen behöver maten så ofta. Bara det att man måste ställa om sig och kroppen. Sötsug har jag i princip inget. Det ända godis jag äter än så länge är kex choklad och piggelin. Kex choklad kan jag bara äta ett 13 grams, alltså det minsta och det äter jag bara på helgen. Har testat bubbelvatten och det funkar i små klunkar. Har dessutom provat läsk men märker att vanlig coca cola inte längre smaka lika gott utan jag föredrar vanligt vatten. Testat light läsk men är inget jag kommer att sätta i system att dricka mer än vid särskilda tillfällen eller om jag är jätte sugen annars ska jag låta bli. Allt handlar om att göra val i sitt liv. Att tänka innan man stoppar i munnen vilket jag tidigare aldrig hunnit göra då jag ätit allt så fort. Allt bara slank ner oavsett om jag vara hungrig eller sugen men det är stor skillnad nu. Tänker ofta om det kanske finns andra bättre val, eller är jag verkligen sugen på detta. Vissa kvällar har jag lite mer sug på mat men då har jag nog ätit alldeles för lite tex inte ätit alla mina mellanmål.

Ja och hur går det då med min vikt minskning? Jo jag har redan nått några mål.
Mitt allra första mål var ju att komma ner till 120 kg innan operationen och det klarade jag nästan. Hamnade på 120,2 vid invägning innan operationen.
Mitt andra mål var ytterligare 5 kg ner alltså 115 kg och det nådde jag för 2 veckor sedan till påsk. Mitt tredje mål var att jag skulle väga mindre än Mattis vilket jag gjorde efter ca 18 dagar efter operationen. Mitt fjärde mål var att komma ner till vikten jag vägde då jag fick Emma dvs 112,6 kg vilket jag idag kommit förbi och hamnar på 112,3 och så lite har jag inte vägt på drygt 6 år. Mitt nästa mål är att komma ner till 110 kg. Det är också det målet som kirurgerna satt att jag ska ha gått ner till den 23 april. Dvs att på en månad ha gått ner ca 10 kg sedan operationen. Men det borde jag klara. På måndag är det dags att börja jobba och det känns ganska bra även om jag är lite orolig men man får ju ta allt väldigt lugnt.

Jaha och vad händer mer i mitt liv? Jo igår fick vi en ny familjemedlem. Det är en plymouth satellite 1970 års modell, dvs en jänke bil. Och jag bara älskar denna underbara bil. Ljudet är ju något av det häftigaste. Jag njuter varje minut då jag åker i bilen. Kört bilen har jag fortfarande inte gjort. Det finns lite små pul med bilen men det ordnar vi. Min bror kommer hjälpa oss så mycket han kan till en billig slant. Min bror har ju själv 2 jänke bilar som han pular med. En håller han på att bygga om och en andvänds för fullt. Vi har köpt en ny tank till bilen då den har endast en båttank i kofferten. Jag kommer att lägga in bilder på bilen vid ett senare tillfälle då den har blivit till fixad. Den har en helt ny drivlina alltså ny V8 motor 318 och en nyrenoverad växellåda. Känns skitbra. Mattis är helt i exstas och är väldigt glad över sin första V8 motor. Det ända som är lite tråkigt är färgen och lacken men det är sånt man kan fixa med vid senare tillfälle när man har sparat ihop lite pengar så man kanske kan lackera bilen. Annars känns allt kanon.

Idag är det kalas hos Emmas kusiner. Natalie och David. Mattis ska med för första gången. Och det tycker jag känns skönt. Vi ska hämta upp Emma och Mattias i vår nya bil. Emma och Mattias var ute och åkte en tur igår kväll och vi fick ju tummen upp och Mattias tyckte den var fräck. Men då var det ju mörkt. Den är kanske inte lika fräck i dagsljus. Hahahahahaha....

Ja nu har jag uppdaterat mitt liv lite för er. Bilder kommer också så snart jag kan och har möjlighet.
Tjingeling!

RSS 2.0