Snart så!

Nu är det snart jul. Endast ett få dagar kvar. 4 för att vara korrekt. Julklapparna är nästan klara. Imorgon är det julmats inhandling. Här har dessutom kommit sketa mycket snö. Typ en 7 cm. Emma och Mattias bilar till Sälen imorgon i ovädret. Man får ju köra försiktigt. Mamma sa idag "Kör inte det är så farligt" Emma sa till mig: Mamma vi kör väl ändå? Hon behöver inte bry sig. Barn är kloka. Ibland klokare än vuxna faktiskt. Kör man lugnt och inte är stressad så går det ju bra. Men det fattar inte alla. Jag kör ju inte i onödan. Klart att det kan hända olyckor ändå trots att man kör lugnt för det behöver ju inte vara ens fel utan andras fel. Men gå runt och tänka så är ju helt tokigt. Särskilt om ett barn tycker det med.

Den 29/12 ska vi på samtal på BUP hos en kurator. Jag och Mattias om Emmas beteende. Utredning pågår för fullt. Angående ADHD. På sistone har allt varit jätte jobbigt. Utbrott i skolan, prylar sina kompisar p.g.a att de retar upp henne men ändå. Snart en full klottrad kontaktbok och vi är oroliga över vad vi möts av när vi kommer till skolan. De ringer oss på mobilen och på jobb när de inte klarar av situationen. Ja vad gör man som förälder? Vi har ju varit vana vid beteendet men nu borde detta vara avklarat eftersom hon är så stor. Men nä då. Awww ja det är så jobbigt och det gör så ont i hjärtat. Vi ser ju att Emma mår dåligt av det. Och det ser även lärarna i skolan och det är så skönt att vi redan har blivit omhändertagna på BUP. (Barn och ungdomspsyk). De tror att i mars ska de ha en diagnos.

Snart har Mattis kört klart betorna och det ska bli skönt faktiskt att få fira helg tillsammans igen som en vanlig familj. Visst jag och Emma har ju hittat på saker tillsammans och jag har träffat kompisar, festat och gjort saker på mitt håll men det är ju kul att göra något tillsammans.

Det har funkat bra på sistone mellan Mattis och Emma. De gör verkligen sitt bästa och det märks att Emma tycker om Mattis och att han tycker om Emma. Ett tag var ju allt helt fucked up men nu funkar det bra igen. Förutom när jag blir slö på reglerna. Nu på det nya året ska det bli lite ändring på det. Jag ska dels försöka gå ner i vikt och sen vet man inte om det blir några fler ändringar. Snart närmar sig operationen så jag måste gå ner en 5 kilo innan för annars får jag inte göra operationen som jag så gärna vill. Tjockis operation eller smalis operation vilket man nu vill kalla det. Annars gastric bypass. LÄNGTAR!

Nä nu kallar väl sängen tror jag.

Kram till alla. Och en riktigt go jul.

SKÖNT ATT SKRIV AV SIG!!!

Jaha...

Nä jag har bestämt mig. Jag ska inte vara som min mamma. Jag kommer ihåg hur jobbigt det var. Och det kan vara så än idag. Hon gläds eller gladdes aldrig åt att man gjorde roliga saker, att man reste eller reser. Hon blev/blir alltid ledsen eller sa/säger dumma saker som gjorde att man som barn alltid fick dåligt samvete. Detta ska jag aldrig låta mitt barn känna. Känslan av att inte få ha roligt utan sin mamma eller om det var någon slags avundsjuka. Anledning till att jag funderar i dessa tankar är ju att Emma åker till Sälen imorgon tillsammans med sin pappa och ska fira jul där i skidbacken. Och jag är jätte glad för Emmas skull och jag kommer sakna min ängel på julafton men så är det ju. Hon kommer att få jätte roligt. Känslan jag känner för tillfället är tomhet och saknad. Men ingen avundsjuka på att hon får åka och inte jag. Snarare glad att just hon får åka. Varför kunde inte min mamma tänka i de banorna? Varför skulle hon alltid förstöra det roliga? Senast i somras när vi skulle åka ett gäng till High Chaparall. Men jag lät henne vara för jag hade gett mig fan på att jag skulle ha kul. Men det är ju fan inte kul att veta att det sitter en sur, orolig och ledsen människa hemma. Men det har alltid varit likadant. Jag blir så rädd att jag ska bli som hon. Att jag ska få dom känslorna. Men istället känner jag i nuläget oförståelse gentemot hennes känslor som hon hyst mot mig.


Oj då!

Ja jag vet det var länge sen jag skrev några rader här inne. Allt känns bättre. Mamma mår bra. Snart är det jul dags men julkänslan har inte infunnit sig riktigt ännu. Men men... Jag ska fira julen hos mamma  och nyår hos min bror. ska bli jätte mysigt. Emma ska snart åka till Sälen, kläppen och åka skidor med sin pappa och fastrar och farmor och farfar och hon kommer få det jätte mysigt. Hon ska fira julen där. Så då får hon träffa tomten för Emma har sagt att tomten finns bara i Sälen och ingen annanstans, Tomten sitter i sin släde med sin häst och visar upp sig och delar ut julklappar till barnen. Jätte fint.
Mattis är hemma med ryggskott. Så vi har spenderat lite mer tid på sistone tillsammans. Skönt faktiskt. Nä nu ska jag ge mig iväg till skolan för att hämta Emma vi ska gå till badet idag... Ja tro det eller ej jag badar och tycker det är ganska skönt och roligt. Tänkte simma några meter. Kanske en 20 längder vilket blir 500 meter.... Får väl se. Ha det bäst alla!!!!

RSS 2.0