Min räddare i nöden!


Emma min lilla tös


Söndag 29 mars

OJ OJ OJ!  Vilken trevlig helg jag har haft. I fredags skulle ju Emma igentligen komma till mig men hon skulle spela lazerdome med sin pappa och hans nya flickvän och hennes barn så Emma stannade hos Mattias tills lördag morgon istället. Jag lagade taco paj till oss. Samtidigt blev det lite oplanerat öldrickande, snarare groggdrickande inne hos mig tillsammans med Tessi och Mattis. Jossan dök också upp. Tessi hade övertalat Jossans bror att passa barnen en stund så Jossan kunde hänga med oss och dricka en öl. Jätte snällt av honom. Sedan drog vi ner till Två kockar i STP och drack några cider. Lyssnade på karaoke. Jag sjöng inte men lyssnade mer än gärna. Tyvärr var det inte riktigt så kuliga människor som brukar vara där men vi mötte ju upp Danne och bröderna Holst samt Jessica och med dom blev kvällen otroligt lyckad. Så det var kul. Mattis blev lite för onykter och somnade på toaletten här hemma men det är sånt som händer. Han går liksom inte att rubba eller väcka då han somnat. Han vaknade igen efter ca 30 min och då gick han ju och la sig i sin säng.

Igår så kom Emma hem vid 10 tiden. Vi åt frukost tillsammans och sen gick jag och Emma till lekplatsen i Baldershage och busade. Vi tog en promenad bort till Bengts konditori för att köpa en fika och sätta oss i solen och fika tillsammans. Gick sedan till Emmas gamla dagis lekplats och satte oss där. Var varmt och gott i solen, där det var lä. Så grymt skönt väder. Och vi hade det jätte mysigt och roligt. Sen åkte Mattis iväg för att grilla med min lille bror men kom tillbaka till oss vid 20.30 tiden. Jag och Emma åt resterna av taco pajen och sedan åkte jag och Emma ut till Mc donalds för att äta efterrätten. Emma ville igentligen äta middag där men jag ville att vi skulle äta resterna av taco pajen för annars hade den inte blivit uppäten. Så vi tog efterrätten där istället och det blev jätte bra. Vi fick efterrätt och det blev ett besök på Mc donalds precis som Emma ville. Kompromissa kallas detta.... För dom som inte vet.  Hahahahaha.

Idag så är allt jätte tråkigt. Jag ska jobba i natt. Emma vaknade super tidigt. Visst när jag skruvade fram klockan lite så blev ju klockan lite mer men ändå. Jag ska jobba i natt och blir lite stressad då man inte får vila ordentligt men jag har bara denna natten. Slipper då mina dagtider vilket jag gärna vill slippa. Visst jag måste ju ändå gå upp i tid för Emma ska till skolan men jag kan gå hem och lägga mig igen om jag vill. Emma ska vara hos mormor ikväll men först ska Emma iväg och rida med sin faster Josefin. Sen ska jag och Emma till mormor och äta middag. Mumsigt.... Tur att man har sin mamma som ställer upp i vått och torrt... Hon agerar barnvakt och bank och kokerska. Hahahaha. Tur att man har någon att luta sig på då allt skiter sig.....

Puss och kram alla!

Tisdag 24 mars

GRUBBEL GRUBBEL OCH ÅTER GRUBBEL!!!
Ja så känns det just nu. Saknar min kära vän SÅÅÅÅÅÅ himla mycket. Vill bara att allt ska vara som vanligt och vill bara att alla ska må bra. Jag mår väl bra men är själv inne i en svacka. Våren närmar sig och då brukar det bli bättre.
 
Fick ett väldigt tungt sms från en av mina kära vänner som inte heller mår så bra i sin själ och det lät nästan desperat för hon vet inte hur hon ska tillfredställa alla. Sin man, sin flicka, sitt jobb och sina vänner och sig själv. Hon räcker inte till. Precis så kan jag känna ibland. Alla drar i en. Man ska vara en bra mamma, en bra kompis, en bra dotter, en bra arbetskamrat, en bra livskamrat och ibland rinner detta "bra:a" över. Man räcker inte till. Men hennes ord skar otroligt i min själ. Hennes sms var nästan ett rop på hjälp. Var ska jag vända mig och när ska jag hinna söka hjälp? Jag kan inte stanna hemma från jobb för det har jag inte råd med. Vad ska man som en nära vän göra? Jag sa åt henne att ta med sin dotter hit till oss för att stanna över en helg och vila upp sig. Jag kan bara finnas vid er sida då ni mår dåligt och stötta och prata och ge råd om det som jag kan finna lösningar på. Jag är så mån om mina nära vänner och mår då själv dåligt när alla ni mår kasst för man känner med er. Puss älskar er alla min kära vänner......

Äntligen har helgen tagit slut. Jag har en hel veckas ledighet kvar till jag ska jobba igen. I går åkte jag till Kävlinge för att träffa min älskling och då blev det en diskussion. Oj oj ja vi diskuterar en hel del. Det gällde middagen. Han kan aldrig komma med förslag till vad vi ska äta och när man då kommer med ett förslag så var han inte sugen på det eller så tyckte jag det blev för dyrt att handla 50 olika ingridienser till tacos och då blev det hett. Men vi tog oss igenom det. Hädanefter tar jag initiativet till maten hemma hos mig utan att fråga och äter man inte det kan man vara utan. Så får det bli. Men tror ni jag kan hålla det? Antagligen inte. Jag är för snäll. Det blev korv med bröd till slut och det var faktiskt jätte gott. Sen blev det Tv tittande. Fick ett sms från en kollega att LL var på tv på nyheterna på sydnytt och för den som inte vet vem LL är så är det min kära pappa som även kallas Lasse Lirare för han är en jävel på att festa och dricka öl och brännvin med lillebrorsan. LL har ju även varit på mina fester och är vilt omtalad särskilt bland grannarna på Torget 6. Hahaha.

Idag var jag och mamma iväg för att göra iordning stugan lite. Tog hem en hel del saker därifrån nu innan vi ska sälja den. Någon som är sugen på en stuga ute i ALMÅSA så säg till. Nu har vi bara trädgården kvar att göra vid och blir det lite varmare nu i veckan så tar vi en tur ut till stugan för att ta lite i trädgården sen är det bara att köra iväg lite skit. Får hyra ett släp till det. Sen är vi redo att sälja. Efter röjningen och bilen full med stolar bord och annat krims krams så for vi till Procurator ett företatag i Malmö som hade utförsäljning av allt möjligt. Jag min fattiga lus fick ju snylta på mamma som vanligt men det blev inte så jätte dyrt. Köpte en mopp, skaft och torr moppar. För 6 moppar och ett skaft och ett huvud där man fäster moppen blev det totalt 32,50 så mamma blev inte helt ruinerad. Det var halva priset på allt som redan var nersatt till halva priset. Och dessutom var alla priser utan moms vilket gör allt mycket billigare. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans jag och mamma. Förutom bilfärden till Procurator då en sablans förbannad bil kör rakt ut framför mig. Jag fick stå på bromsen, samtidigt som jag bromsar ska jag växla och känner att jag så gärna vill tuta men mina växlar vill ju fan inte växla så jag hinner ju inte tuta. I det läget hade jag behövt en tredje hand. Mamma satt fastklistrad i framrutan och jag asgarvade och mamma svor och räckte finger åt gubbjävlen. Ja vilken cirkus det kan bli. Synd att inte bilen blev totalt förstörd då den ändå är så jävla kass. Behöver en ny bil men har inte råd just nu men när jag sålt stugan så blir det ny bil. Nu är det dags att tvätta så nu får alla ha en bra dag! Tjingeling i snåret.

KRAM ALLA!

Lördag 21 mars

Jaha då sitter man här framför datorn och slöar lite. Jobbar hela helgen så detta blir ingen händelserik helg över huvudtaget. Min älskling befinner sig hemma hos mig så jag har lite sällskap då jag kommer hem från jobb.

Fredag 20 mars
Nu är min lilla älskade tjej hos sin pappa men jag har lovat att Emma ska komma till mig en extra dag nu i veckan som kommer eftersom Mattias skulle sända radio extra. Saknar min älskade tjej!!

Jag skulle föeberda mig innan jobb så jag stängde båda mina telefoner, hemtelefonen och mobilen och la mig för att vila kl 11.00. Jag vaknar vid 16.50, dvs jag har ju försovit mig. Haha. Hur lyckas man försova sig då man först har sovit hela natten och sen lägger sig för att vila middag men somnar och vaknar nästan 6 timmar senare. Jag blev stressad och for upp och visste inte i vilken ände jag skulle börja. Middagen, kaffe och godis ja allt blev ju helt sent. Kom dessutom 5 minuter för sent till jobb. Var ju tvungen att kolla läget hos Tessi grynet innan jag stack till jobb. Puss gumman Love U...

I torsdags var jag på Ikea med min mamma och jag handlade lite nytt. 2 lampor till sovrummet, tvättkorg, filtar och en present som Emma ska ha med sig på kalaset imorgon. Lamporna fick jag av mamma eftersom det var hon som skulle handla mattor men jag behövde ju också lite andra saker.

Jag kommer inte skriva mer förrän efter helgen eftersom denna helgen bara innebär jobba, äta och sova.
Kram på er alla!!


Torsdag 19 mars

Vilket jätte fint väder det är idag. Man blir ju jätte glad då man tittar ut. Just nu lyssnar jag på Knappen och Hakim på NRJ och de gör ju alltid min morgon så himla bra. Man blir liksom glad. De är ju helt krazy.
Idag ska jag till IKEA med min mamma. Vad som handlas där får man ju se.

Igår kom min bror "Geten" och hämtade baren som jag  fixade till honom genom en av mina utflyttade grannar. Min bror är inte riktigt som alla andra och de som träffat honom vet det. Han kan ju säga precis vad som helst till vem som helst. Tessi och Jon var här och vi käkade pizza då de kom och de drack en kopp kaffe och snackade lite skit med oss. Brorsan försökte övertyga Labbe att skaffa raggarbil och han är nog lite sugen. Men sen är du ju pengarna som inte finns.
Tessi har  träffat "Geten" innan men Jon såg lite förskräckt ut. Hur ska detta gå den 25 april då vi ska hänga med på cruising och fest med raggarna. Hahaha. Ja vi får ju se. Jag har varit på fest med "Geten" och "Mamma mu" 2 gånger, 1 gång/år, och båda gångerna har jag haft så kul. Förra året var det bara jag och Tessi som var med och året innan var det jag och Mattias. Jag hade kul och Mattias hade måttligt roligt men å andra sidan är det inte riktigt hans umgänges krets. Jag tycker att dessa människor är så stört sköna, lediga, okomplicerade och tar en för den man är medans andra tar mer på utsidan. Hur som helst har jag jätte roligt med dom....

Nä nu ska jag äta frukost och dricka kaffe. Ha det nice alla som läser min blogg.
Hej svejs!!!!

Måndag 16 mars

ALLMÄNT
Fy vad länge sen det var som jag var här inne och skrev i min blogg. Var ju tvungen att göra något åt detta. Ja och jag vet inte i vilken ände jag ska börja. Måste fundera vad jag skrivit om innan.... Hmmmm..... Ja just det....
Jo jag är fortfarande tillsammans med min nya Mattias som kallas Mattis eller Labbe. Vi trivs tillsammans och har kul och mysigt. Har ganska många diskussioner om saker och ting vilket kunde varit lite mindre. Tycker jag men å andra sidan måste man diskutera om det finns saker som måste ventileras. Mattis har ju redan fått reda på av Emma att han inte är hennes pappa och det visste ju inte vi innan..... Hahaha. Som det kan bli. Emma lyssnar väldigt lite på Mattis och lite mer på mig men vi jobbar vidare på detta för att det kanske i framtiden ska fungera bättre. Mattis tycker jag är för snäll men jag tycker han har en militärisk uppfostran och alldeles för strikt och det gillar inte jag. Visst jag vet att jag kan vara slapp ibland och inte alltid orkar löpa linan ut och det straffar ju sig i längden. men samtidigt vill jag att barnen ska kunna kompromissa jag menar mötas på halva vägen så länge det inte gäller farliga saker som droger, alkohol och sex eller andra liknande saker. Lite svårt att mötas på halva vägen då.

Emma har börjat på lite fritidsaktiviteter. Hon går på simskola och sen är hon ute hos sin faster Josefin i stallet 1 gång i veckan varje lördag och det tycker Emma är skit kul. Men i stallet kan ju inte jag sätta min fot då jag blir svullen i nyllet av blotta tanken på stall, hästar, hö och halm....

Emmas kanin Fabror Långben gick ju och dog nu i höstas och det var ju inte så kul. Hon blev ju helt förstörd.... Oj vad det gjorde ont i mig då hon blev så ledsen... Vi grät tillsammans jag och Emma. Hon grät för Långben och jag grät för Emma...

Ja fester har vi avverkat några stycken och så jävla kul jag har. Jag lever verkligen ut min ungdom nu and I LOVE IT....
Ja ungdomen är ju snart slut. Jag fyller ju tant i år och det är lite med blandade känslor... Måste jag nog säga..

Jaha och vad har hänt nu närmast:

Fredagen den  13 mars
Jag jobbade natten och klev av på morgonen och sov sen fram till kl 11 då min mamma kom med lite frukost på sängen. Sen åkte jag och mamma till willys för att handla mat till hennes kalas. Vi hämtade Emma på skolan vid halv två. Det är min vecka nu fram till nästa fredag. Sen åkte vi till mormor och drack kaffe och fikade och sen därefter bar det av till tandläkaren för Emma hade en tid 16.20. Två hål som måste lagas.. Så tråkigt. Jag tycker ändå vi har skärpt oss jätte mycket med godis och läsk mitt i veckan. Läsk förekommer inte längre i hemmet på en vardag. Endast bubbelvatten.
När vi kom hem från tandläkaren så bestämdes det att det skulle ätas pizza och det gjorde vi tillsammans med Tessi och Jon. Fast pizzorna var inte alls så goda som jag hade hoppats på. Sen bar det av till tv hörnan och Martin hockade upp han med och vid tvn blev det Lets dance samt godis och singing bee som är ett av mina favo program.. jag och Tessi sjöng med och studsade upp och ner i soffan. Folk tror vi e galna ibland men såna e vi. Ni får ta oss för dom vi e. så e det.
Sen gick vi in till oss och jag var så himla trött så det blev sängen direkt....

Lördagen den 14 mars
Då sov vi ganska länge. Emma for till stallet och vårkänslorna på loftis spirade. Vi satt ute och drack kaffe för första gången i år med våra kära grannar Petra och Tessi, och Mattis med så klart. Sen lagade jag middag och bjöd Tessi eftersom Jon inte var hemma. Han var iväg i Blekinge och spelade innebandy. Det är ju inte så kul att äta själv. Sen var det ju melodifestivalens final och då samlades vi ganska många för att se den tillsammans med alla ungar och det var trevligt men fel låt vann så klart, precis som vanligt. Visst var låten fin men absolut ingen favorit.
Sen blev det sängen.

Söndagen den 15 mars
Mattis hjälpte mig att flytta vår gardrob in till mitt rum. Jag och Emma har bytat rum och för att hon ska få större rum så flyttar vi runt gardroberna lite i lägenheten. Sen åkte vi på kalas til mormor som fyllde hela 64 år. Där var även Kent agent alias Geten alias store bror och hela hans stora familj inklusive Djingel som är deras Engelska cocespanie. Så söt. Så mormor blev uppvaktad ordentligt och vi fick super god mat. På kvällen var det tv tittande som gällde och läggdags ganska i tid.

Måndagen den 16 mars
Det är igentligen idag som mamma fyller år. Jag ska dit och äta middag senare. Just nu så tvättar jag och ska hämta tvätten alldeles snart. Sen ska jag vila lite eftersom jag ska jobba i natt. Frukosten är på väg ner samtidigt som jag sitter vid tangenterna för att skriva ihop detta fenomen. Annars är allt lugnt. Känner att jag är nöjd med helgen. Slappat lagom mycket och umgåtts med min nära och kära.

Nu känner jag att jag har nått botten för idag men lovar att återkomma oftare. Jaja säger alla det vet man hur det brukar bli. Men vi får väl se? På återseesnde.
Tjingeling.....

RSS 2.0